Groen en diversiteit op bedrijventerrein Velsen-Noord

Betrokkenheid van inwoners en ondernemers, de elektrische pont, behoud van groen en een grotere diversiteit aan bedrijvigheid. Dat waren de belangrijkste onderwerpen uit de sessie van 11 februari.

Werken, ondernemen en investeren

In deze sessie werd de raad gevraagd een oordeel te vormen over het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Velsen-Noord’. Het huidige bestemmingsplan is 10 jaar oud. Het nieuwe bestemmingsplan creëert mogelijkheden voor nieuwe vormen van bedrijvigheid.

Meer invloed van de Velsenaren

Een van de speerpunten van Velsen Lokaal is: ‘Meer invloed van de Velsenaren’. Bij het tot stand komen van het bestemmingsplan zijn meerdere zienswijzen ingediend. Onder andere het wijkplatform Velsen-Noord en de bewonersvereniging Vondelkwartier pleitten voor het behoud van groen op de bedrijventerreinen. De gemeente heeft daarom meer gebieden als groen bestemd. Het Groen- en Waterplan wordt hierbij als richtlijn gehanteerd. Een mooi voorbeeld van hoe Velsenaren betrokken kunnen worden bij besluiten over hun leefomgeving.

Elektrische pont

Als alles volgens planning loopt zal in 2021 de eerste elektrische pont van het Noordzeekanaal in de vaart gaan. In Velsen! In het bestemmingsplan is hiervoor een laadplatvorm ingepast.

De nieuwe elektrische pont van het GVB

Betere informatie van de gemeente

Tot slot vindt Velsen Lokaal het belangrijk dat inwoners en eigenaren van bedrijven een bestemmingsplan eenvoudig kunnen raadplegen. In het nieuwe plan is het mogelijk om digitaal, per adres de bestemming te tonen. Zie hiervoor ruimtelijkeplannen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *