Het hele jaar door contact

Eén van de belangrijkste peilers van Velsen Lokaal is het contact met de inwoners van Velsen. Juist daarom waren we op zaterdag 18 april weer op straat te vinden. 

Fietstocht

IMG_2802De fractie en het bestuur van Velsen Lokaal hebben met de fiets de woonkernen van Velsen bezocht. In elke kern zijn we gestopt om gesprekken te voeren met de mensen. Het waren bliksembezoeken, maar de gesprekken waren hartverwarmend.

Geen verkiezingen

De meest gehoorde reactie was wel wat we eigenlijk op straat deden… Het was toch geen verkiezingstijd?!? En dat klopt! Maar dat is nu juist waar het ons om gaat. We willen niet alleen zichtbaar zijn op straat, tussen de mensen in verkiezingstijd om stemmen te winnen… We willenIMG_2810 juist het hele jaar door contact hebben, om te horen waar mensen wel of juist niet tevreden over zijn en wat er dus beter zou moeten. Er wordt nog steeds een grote kloof ervaren tussen de politiek en de inwoners van Velsen. Door niet alleen rond de verkiezingen op straat te komen, hopen we deze kloof te verkleinen.

Meldpunt

IMG_2803En dat werd door veel mensen met enthousiasme ontvangen. We deelden flyers uit met de contactgegevens van de fractie, zodat mensen ons direct kunnen benaderen. We beloven niet dat we alles kunnen veranderen of oplossen, maar het minste wat we kunnen doen is een luisterend oor bieden en in ieder geval proberen iets te doen aan de punten die worden aangedragen. Een aantal mensen heeft ook op straat al punten van aandacht genoemd. Deze hebben we geïnventariseerd en proberen we op te volgen, voor zover dat binnen de IMG_2807mogelijkheden van de gemeenteraad ligt.

Daarnaast willen we een meldpunt inrichten vooral gericht op de veranderingen in het sociale domein. Er is veel veranderd met de decentralisatie van Jeugdzorg, WMO en Participatiewet naar de gemeente en het is denkbaar dat deze overgang niet voor iedereen even vlekkeloos verloopt.

Structureel

IMG_2808Alle positieve reacties en zinvolle gesprekken hebben ons bevestigd in de gedachte dat we vaker en met meer regelmaat op straat te vinden willen zijn. Dit gaan we verder uitwerken en we informeren u hier binnenkort verder over.

 

 

IMG_2809IMG_2812

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *