Ook dit is citymarketing: promotiefilmpje bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Er is binnen de politiek al veel gezegd over de bouw van de nieuwe zeesluis. Wij kunnen het ons echter goed voorstellen dat de bouw voor vele Velsenaren nog ‘ver weg’ is. Toch zijn veel voorbereidingen gaan rondom een project met een enorme positieve uitstraling voor Velsen.

• Groot project van Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam, provincie Noord-Holland en gemeente Velsen

Daarom is onderstaand filmpje niet alleen goed voor professioneel belangstellenden en belanghebbenden, maar ook voor u: de inwoner van onze mooie gemeente. Het vakgebied waarmee we onze eigen gemeente promoten heet citymarketing en onderstaand filmpje is daarvan een goed voorbeeld.

Begeleidende tekst bij het filmpje: Dagelijks varen schepen met goederen en grondstoffen zoals olie, kolen, voedselproducten, spijkerbroeken, auto’s, cacaobonen, diervoeding en meststoffen de haven van Amsterdam binnen. Ruim 80% van alle lading arriveert door de grootste toegangspoort van de Amsterdamse havenregio, de Noordersluis. Deze sluis stamt uit 1929 en was tot midden jaren ’60 met 400 meter lang en 45 meter breed de grootste zeesluis ter wereld. Na bijna 100 jaar is de sluis om technische en economische redenen aan vervanging toe. Omdat de overslag in de Amsterdamse haven de afgelopen decennia meer dan verdubbeld is en door schaalvergroting in de scheepvaart steeds grotere en vooral bredere schepen met sterkere motoren naar de Amsterdamse havenregio varen — wordt de nieuwe zeesluis groter, breder en dieper dan de Noordersluis. Volgens planning vaart in 2019 het eerste schip door de nieuwe zeesluis. Zo blijven we behoren tot de top van Europese havens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *