De armoedevisie unaniem aangenomen

Velsen Lokaal is erg blij dat de armoedevisie vanavond unaniem door de raad werd aangenomen.

Het belang van deze visie hebben wij in eerdere berichten over de sessies over deze visie  al uitgebreid beschreven. 

Er werden 2 moties rond de aanstelling van een armoederegisseur ingediend. Velsen Lokaal tekende mee met  de motie van VVD en stemde tegen de motie van D66. De eerste motie werd omarmd door de wethouder.

Waarom dan? 

Ook Velsen Lokaal heeft tijdens de sessies kritische vragen gesteld over de noodzaak van de aanstelling van een armoederegisseur. Deze persoon zal de komende 2 jaar de uitvoering van de armoedevisie trekken.

Deze regisseur wordt betaald uit het innovatiebudget tbv het sociaal domein. Dus niet uit de bestaande formatie, zo blijkt nu en dit was eerder niet helder. Het bedrag is hier dus al voor gereserveerd. 

Nu de wethouder heeft aangegeven dat de uitrol van de visie zonder de inzet van die armoederegisseur niet uitvoerbaar zal zijn, vertrouwen wij ons college en accepteren wij het feit dat het dus niet anders kan. 

Kwaliteit van de dienstverlening moet voorop staan.

Wij vinden het uiteindelijk belangrijker dat deze visie goed wordt uitgerold, dan dat deze discussie afbreuk gaat doen aan het uiteindelijke doel: Een kwetsbare groep inwoners centraal stellen. De kwaliteit van de dienstverlening voorop stellen.

We lopen in de armoedebestrijding eigenlijk al een beetje achter de feiten aan. Als we nu heel veel mitsen en maren toevoegen bij de aanstelling van die armoederegisseur, dan leggen we zelf een bom onder het gewenste resultaat.... 

Niet haalbaar 

Bovendien vrezen wij dat het heel lastig wordt om een goede persoon te vinden voor deze functie als we er na een jaar al een knip in zetten. Zullen er dan überhaupt geschikte kandidaten reageren?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *