De kop is er af!

Onder andere via onze website en Facebook willen we jullie wekelijks op de hoogte brengen van de voortgang van het proces tot coalitievorming. Uiteraard is er inhoudelijk nog niet veel te melden (dat zou mogelijk de andere gesprekken beïnvloeden), maar ik wil jullie niet helemaal in het duister laten tasten. 

Tijdens de toelichting in de raadsvergadering noemde ik dit proces al een avontuur en na de eerste gesprekken deze week zijn we meer dan tevreden over het gekozen format van de persoonlijke gesprekken met alle partijen. Het bevestigt en overtreft zelfs onze verwachtingen.

Deze week zijn er gesprekken gevoerd met LGV, VVD en CDA. De volgorde is zoals bekend bepaald aan de hand van de verkiezingsuitslag. D66 Velsen (tweede partij in de verkiezingsuitslag) kon het echter niet in de agenda passen deze week en is dus opgeschoven naar volgende week.  Volgende week maandag, dinsdag en donderdag staan de gesprekken met de overige partijen gepland.

De setting van de gesprekken is bewust informeel gehouden en dat helpt enorm bij de sfeer in de gesprekken. Uiteraard spreken de partijen duidelijk hun standpunten uit en geven ze hun eigen visie op het door Velsen Lokaal voorgenomen proces van vernieuwing.

Op 17 april is er een raadsbijeenkomst gepland waarin ik terugkoppeling geef over de gesprekken en ontvangen jullie een beschouwende rapportage. Daarbij willen we naar iedereen zo transparant mogelijk zijn over de inhoud van de gesprekken. Tevens wil ik op 17 april het proces van de formatiefase verder toelichten.

Voor nu wens ik iedereen een goed weekend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *