Nieuwe gemeenteraadsleden geïnstalleerd

Gisteren werd de nieuw gemeenteraad van Velsen geïnstalleerd. Nadat eerder alle formaliteiten waren geregeld, vonden gisteren vooral de feestelijkheden plaats rondom de vele benoemingen.

francweerwind

Franc Weerwind installeert alle raadsleden voor de periode 2014-2018 (foto: Reinder Weidijk – Gemeente Velsen)

Voor Velsen Lokaal traden Nathanael Korf, Süleyman Celik, Bram Diepstraten en Peter Stam als nieuwe raadsleden toe tot de raad. Marianne Vos en Johan van Ikelen zetten hun werk vanuit hun vorige raadsperiode voort.

Het gemeentehuis was ‘afgeladen’ met familie, vrienden en kennissen van alle raadsleden, ook de ‘boventribune’ was volledig gevuld. Na afloop van de formaliteiten werd in de burgerzaal een receptie aangeboden.

Komende maandag zal de fractie voor het eerst in de nieuwe samenstelling vergaderen, samen met een aantal afgevaardigden van het bestuur. Op die avond zal de fractievoorzitter worden benoemd, de twee steunfractieleden en mogelijke mutaties in het bestuur.

Woensdag 2 april zal de raad voor de tweede keer een openbare vergadering houden over de te vormen coalitie. De huidige status is vooralsnog dat de grootste partij D’66 gesprekken gaat voeren met het grootste deel van de oude coalitie: PvdA, VVD, CDA en – in plaats van Groen Links – met LGV.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *