Op weg naar afronding informatieproces

We zijn een week verder in het informatieproces en er is heel veel gebeurd. Via dit bericht een korte update over afgelopen week en een oproep om komende dinsdag allemaal aanwezig te zijn bij de openbare raadsbijeenkomst om 18.30 uur in het gemeentehuis. 

Afgelopen week stonden voor Velsen Lokaal nog gesprekken met zes partijen gepland. Daarmee hebben nu alle partijen een uur de gelegenheid gekregen om onder andere aan te geven welke speerpunten zij belangrijk vinden en hoe zij aankijken tegen vernieuwing.

Ook het tweede deel van de serie gesprekken verliep, net als in de eerste week, bijzonder prettig en in een informele setting.

De gesprekken hebben ons voldoende duidelijkheid gegeven over een mogelijke coalitie en komende dinsdag adviseer ik de raad hierover naar aanleiding van de rapportage over het informatieproces. Ook volgt dan een toelichting op het formatieproces.

Daarom vraag ik extra aandacht voor de openbare raadsbijeenkomst op dinsdag 17 april om 18:30. In het tweede deel van de bijeenkomst krijgen inwoners ook de gelegenheid om met de raadsleden in gesprek te gaan.

De gesprekken hebben een stevige basis gegeven voor het formatieproces en bieden ook houvast richting een mogelijk raadsakkoord. Velsen Lokaal heeft er alle vertrouwen in dat we in volle vaart kunnen doorpakken en dat bij de eerste raadsvergadering in mei het nieuwe college kan worden geïnstalleerd.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *