Er zit kracht in een wijk

Recent verscheen de leefbaarheidsmonitor 2015 van de gemeente Velsen. Dit is min of meer de graadmeter van hoe de inwoners van Velsen het wonen in Velsen en hun wijk ervaren.

Op 2 december j.l. presenteerde het wijkplatform Velsen-Noord een eigen onderzoek naar de leefbaarheid. Het zal duidelijk zijn dat dit zicht toespitste op Velsen-Noord.

Ik ga de inhoud van beide rapporten nu niet uitgebreid behandelen, de politiek buigt zich op initiatief van Velsen Lokaal daar begin 2016 over, maar trek wel de conclusie dat veel ergernis en klachten veroorzaakt worden door relatief kleine zaken.

In Velsen-Noord is er zo’n bron van ergernis door een gezamenlijke inspanning van de buurtbewoners opgelost. Mede gesteund door de gemeente middels een gehonoreerd bewonersinitiatief.

Het is toch verbazingwekkend dat een zaak die al jaren de nodige ergernis oplevert door een gezamenlijke inspanning op één zaterdag is opgelost, buiten de noodzakelijke voorbereiding natuurlijk.

Dit noem ik de kracht van een buurt en/of wijk.

Samen kunnen we veel tot stand brengen, wij hoeven niet altijd te kijken naar en te wachten op de overheid. Als straat, buurt of wijk weten we wat er leeft en kunnen we soms samen zaken oppakken en oplossen.

IMG_029283A09AE7-6A85-48BE-BFD0-68EF5CBB61F9

Bericht in de IJmuider Courant d.d. 21-12-2015 over de inzet van Peter in Velsen-Noord

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *