Fractielid Stam verlaat Velsen Lokaal

Karakteristiek voor een lokale partij is dat je een gemêleerd gezelschap van mensen uit de samenleving samen brengt en vervolgens als eenheid binnen de gemeenteraad laat functioneren. Dit kleurrijke geheel kenmerkt ook de rijkdom van een lokale partij. Hoewel de verkiezingen alweer ruim een half jaar geleden zijn, hebben we als fractie nog maar kort kunnen bouwen aan de nieuwe koers, zoals deze bij de verkiezingen werd aangekondigd.

Kleurrijk geheel

In ieder geval te kort om te kunnen spreken van een geoliede machine, waarin iedereen zijn/ haar draai volledig heeft gevonden en ruimte heeft gevonden voor zijn/ haar specifieke benadering binnen de nieuwe koers van onze fractie.

Peter Stam heeft helaas geconstateerd dat er in het afgelopen half jaar onvoldoende snel progressie heeft plaats gevonden bij Velsen Lokaal en dat de nieuwe koers nog onvoldoende vorm heeft gekregen. Voor hem was dat aanleiding genoeg om zich van de fractie van Velsen Lokaal af te splitsen en per direct als eenmansfractie verder te gaan.

Toekomst

Natuurlijk betreuren we deze beslissing en zijn we van mening dat er met enig geduld ook een andere oplossing mogelijk was geweest. Aan de andere kant respecteren we de mening en het besluit van Peter Stam en wensen we hem alle succes als eenmansfractie.

Velsen Lokaal gaat onverminderd door met de ingeslagen nieuwe koers en we zijn er van overtuigd dat dit zeker op korte termijn zichtbaar haar vruchten afwerpt.

4 antwoorden
 1. Lucas Achterbosch
  Lucas Achterbosch zegt:

  Beste Marianne,

  Je reactie op het vertrek van Peter Stam heeft inhoudelijk niet veel om het lijf. Het kan vriezen, het kan dooien maar Velsen Lokaal gaat vooruit. De makke van Peter Stam is volgens jou dat hij te snel wil. Peter wordt met “alle succes” (??) uitgezwaaid.
  Dat laatst siert jou als verliezer maar de hele tekst is heel positief met woorden als rijkdom, kleurrijk, nieuwe koers, geoliede machine e.d.
  Heel handig om met weinig woorden het nee als ja te laten klinken.

  Maar er zit ook een kant aan die het functioneren van de fractievoorzitter raakt. Daarbij moet je niet alleen vooruit maar ook achterom kijken voor een evaluatie.
  Het is jouw taak om de fractieleden binnen boord te houden. Met het vertrek verliest Velsen Lokaal een raadszetel en daarmee aan slagkracht. Dan is er de strategische misser van het Witte Theater, buitenspel staan bij de collegeonderhandelingen en vele verongelijkte en verzuurde optredens in de raad en media.
  Wat maken we straks nog mee bij de begrotingbehandeling 2015?

  Het is de hoogste tijd dat het bestuur van Velsen Lokaal bij de fractie aan de bel trekt voor een terugblik van de afgelopen vier jaar om daar lessen uit te leren en conclusies te trekken. Ik heb dat al eerder voorgesteld.
  Fractie en bestuur moeten daarbij krachtdadig optreden. Straks is het te laat.
  Jammer dat net één dag eerder de voorzitter Peter Luit Velsen Lokaal verlaat.
  Ik vraag mij af of dit toeval is.

  Groet,

  Lucas

  Beantwoorden
 2. V. Elsenaar
  V. Elsenaar zegt:

  Beste Lucas,

  Peter Stam wordt tenminste nog vrolijk uitgezwaaid. Aan het vertrek van voorzitter Peter Luit wordt geen woord vuil gemaakt. Er is weinig fantasie voor nodig om vast te stellen, dat het tussen de bestuursvoorzitter en de fractievoorzitter flink geknald heeft, nadat die in zijn reactie op mijn column afstand had genomen van de ondoordachte actie van Velsen Lokaal om wethouder Robert te Beest met het zwaarst mogelijke politieke wapen (motie van wantrouwen) te bestrijden. Van toeval kan geen sprake zijn.

  Groet, V. Elsenaar

  Beantwoorden
 3. Breakingview
  Breakingview zegt:

  Coalitiepartijen in de raad waren ook kritisch op wethouder Ter Beest. Bovendien had de wethouder eerder een akkefietje met de gemeenteraad. Toen beloofde hij de raadsleden beter te informeren. Dit heeft hij MBT het WT toch weer niet gedaan. Wat dat betreft hadden de oppositiepartijen dus een punt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *