Hoe houden wij het strand veilig voor iedereen

Op het IJmuiderstrand zijn vier zones ingesteld voor de diverse gebruikers. Dit om ruimte te bieden aan zowel wandelaars, badgasten, maar ook aan beoefenaars van diverse zeilsporten.

zonesZo is zone 3 voor deze zeilsporten, terwijl zone 2 voor de wandelaars bestemd is. Op zaterdag en zondag 11 en 12 april werden er in zone 3 zeilwedstrijden gehouden met kite-buggy’s, waarin het racegebied goed was afgezet met linten, zodat zeilers en wandelaars duidelijk en veilig gescheiden bleven.

Maar dat weekend waren in zone 2, aansluitend aan zone 3 tot pal voor paviljoen Beach-In, vele blo-karts actief en was er voor de wandelaars geen veilige doorgang vanaf La Maranda naar de waterlijn.

En dat was nu net het stuk strand waar de honden los mochten lopen. Ook bij deze mooie zeilsport worden er soms dusdanige snelheden bereikt, dat dit zowel voor mens als dier gevaarlijk kan zijn als het tot een botsing komt.

Iedereen is gebaat bij duidelijkheid en veiligheid op het strand en daar biedt het brede strand van IJmuiden voldoende ruimte voor.

De strandambtenaar hebben wij op deze gevaarlijke situatie geattendeerd en deze heeft direct actie genomen om het te communiceren met zijn collega’s van vergunning verlening, zodat voortaan aandacht is voor een veilige loopweg naar de waterlijn voor de wandelaars.

Soms zijn het alledaagse zaken als hierboven beschreven, waarin Velsen Lokaal graag haar betrokken rol als volksvertegenwoordiger vervult.

Blo-karts voor paviljoen Beach-In

Blo-karts voor paviljoen Beach-In

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *