Toekomst Witte Theater

Onlangs heeft Velsen Lokaal kennis genomen van het collegebericht over de toekomst van het Witte Theater. Enerzijds is Velsen Lokaal opgelucht dat de functie van het podium niet verloren gaat, maar anderzijds maakt Velsen Lokaal zich zorgen over de wijze waarop de gemeente toch weer opdraait voor de enorme kosten van het onderhoud van het gebouw.

witte theaterDaarnaast ziet de fractie de subsidiekraan openstaan naar de Stichting Witte Theater. En dat was nu juist een pijnlijk besluit van de raad om -na jarenlang vragen naar een gezonde exploitatie- definitief te stoppen met de subsidie aan deze stichting.

tebeestDe fractie heeft naar aanleiding van het collegebericht gesproken met diverse belanghebbenden, alsmede met de wethouder voor cultuur. Vervolgens heeft de fractie het dossier Witte Theater bestudeerd. Naar aanleiding daarvan zijn schriftelijke vragen gesteld. In afwachting van de antwoorden zal de fractie besluiten om dit onderwerp te agenderen voor een openbare sessie, waarbij duidelijkheid over de toekomst van het Witte Theater geschetst moet worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *