We zijn er nog

Na een periode die bol stond van vergaderingen, actualiteiten en volle agenda’s is half juli het reces aangebroken. En daarmee breekt traditiegetrouw een rustige periode aan. Gezien de drukte in juni zou je kunnen spreken van een stilte na de storm, maar hoewel wij geen meteorologen zijn, kan de storm na de zomer best weer eens aantrekken.

Storm vóór de zomer

Zomaar wat thema’s, onderwerpen en vergaderingen die in de voornamelijk in de maand juni hebben gespeeld: fusie met Haarlemmerliede & Spaarnwoude, huisvesting statushouders, jaarstukken 2015, perspectiefnota 2016, startersleningen, nieuw contract HVC, etc. Tevens hebben we kennis kunnen maken met onze nieuwe burgemeester Frank Dales die zijn eerste 100 dagen inmiddels achter de rug heeft.

In deze storm heeft Velsen Lokaal zich steeds constructief kritisch opgesteld, zoals u van ons gewend bent en zoals u ook van ons mag verwachten. Vanuit onze oppositierol kunnen we steeds meer (kleine) successen boeken, zoals door ons (mede) ingediende moties en amendementen die worden aangenomen. We laten in ieder geval nog steeds ons eigen geluid horen en daar zijn we trots op!

Team

In een dergelijk drukke periode is het goed te zien dat de fractie van Velsen Lokaal steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. We zijn en blijven een actieve fractie en daarin draagt iedereen een steentje bij. Zelfs in het begin van het reces hebben we ons nog ingezet om geluiden vanuit de samenleving over een onevenredige verdeling van statushouders over Velsen te ondersteunen. Daarnaast heeft Velsen Lokaal een agenderingsverzoek ingediend om nog eens goed naar het evenementenbeleid te kijken.

Storm na de zomer

De fractieleden zijn al weer bijna volledig opgeladen en de eerste zijn al terug van hun welverdiende vakanties. Vanaf 1 september zijn we als fractie weer op volle sterkte en vol nieuwe energie om ons weer in te zetten voor uw belangen!

Thema’s als verdeling van de statushouders over Velsen, evenementenbeleid en de situatie bij IJmond Werkt! krijgen ongetwijfeld een vervolg na de zomer. Verder staat de IJmondiale samenwerking hoog op de agenda. Hierin moeten vooral over de vorm eindelijk knopen worden doorgehakt. Begin november wordt de begroting voor 2017 behandeld in de gemeenteraad en hoewel dit een voortvloeisel is van de perspectiefnota, blijft het een belangrijke vergadering.

Messen slijpen

De begroting van 2017 is tevens de laatste begroting die dit college zelf volledig mag uitvoeren (de volgende begroting (2018) wordt namelijk deels door het nieuwe college uitgevoerd). Dat betekent ook dat in 2017 de messen langzaam maar zeker geslepen gaan worden voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Velsen Lokaal ziet de komende periode vol vertrouwen tegemoet! Waar we het eerste jaar nog even aan elkaar moesten wennen en we het tweede jaar vooral persoonlijke ontwikkeling en groei zagen, kunnen we constateren dat Velsen Lokaal ook als team ontwikkeling en groei doormaakt en dat er nu een sterke en volwassen fractie staat!

En natuurlijk gaat Velsen Lokaal ook door met het bezoeken van de wijken. Het is voor ons essentieel om in contact te blijven met de mensen die wij vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Het allerbelangrijkste is dat u ons blijft weten te vinden! Dat kan op straat, maar ook via FaceBook, Twitter, email, telefonisch, etc.

Schroom niet en neem contact met ons op als u denkt dat de politiek steken laat vallen. Wij zijn er namelijk voor u!

3 antwoorden
 1. Hugo
  Hugo zegt:

  Geacht Velsen Lokaal,
  Na de zomer hoog tijd om zelfs dit onderwerp oprecht en serieus onder ogen te zien:
  In IJmuiden in het bijzonder en in Velsen (en NL) in het algemeen maak ik mij ernstig
  zorgen over het gebrek aan integratie door mensen afkomstig uit Turkije, het Midden_Oosten en Noord-Afrika. Dit is helaas duidelijk te zien en te horen.
  Zeer specifiek maak ik mij zorgen om de Kuba-moskee, onderdeel van het Diyanet-netwerk, rechtstreeks vanuit Turkije aangestuurd door Erdogan.
  Ik ben niet de enige die zich ernstig zorgen maakt.
  Wat doen Velsen Lokaal en de gem.raad er aan om onze zorgen volledig weg te nemen ?

  Beantwoorden
  • Nathanael Korf
   Nathanael Korf zegt:

   Beste Hugo,
   Dank voor je reactie. Het is voor ons altijd goed om geluiden uit de samenleving te horen, want dat is ons bestaansrecht.
   Zeker als er zorgen geuit worden, dan nemen we dat serieus.
   Het gaat te ver om nu diepgaand op je vraag in te gaan, maar als je er toe bereid bent dan gaan we graag het gesprek met je aan om verdere onderbouwing van je zorgen te horen.

   Beantwoorden
   • Hugo
    Hugo zegt:

    Geacht Velsen Lokaal,

    Hoeveel onderbouwing wilt u er nog bij hebben ? Lees de media van vooral de weken na de ‘coup’ in Turkije er op na en, for that matter, ook de media vanaf begin 2001.
    Zeer kritisch staan t.o.v. de islam lijkt mij vervolgens redelijk gezond, dit hebben wij dom-gehouden burgers al 40 jr gemist bij de politiek.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *