Zienswijze Luchtvaartnota 2020-2050

In de gemeenteraad is nog net voor het zomerreces een flinke discussie gevoerd over de zienswijze van de Raad ten aanzien van de nieuwe Luchtvaartnota 2020-2050.

Op dit moment mogen alle belanghebbenden uit de regio’s en provincies zich uitspreken over deze nota, waarbij de centrale vraag is hoe de toekomst van Schiphol er uit ziet en op welke voorwaarden. 

Alderstafel uit 2009

Voor Velsen Lokaal is het belangrijk om een goede balans te vinden voor het economische belang voor onze regio en de volksgezondheid en veiligheid. Daarvoor zijn harde en duidelijke afspraken voor nodig. In het verleden waren vele afspraken geformuleerd door de zogenaamde tafel van Alders in 2009. Door de tijd heen zijn vele van die afspraken ruimschoots overtreden. Om die reden hecht Velsen Lokaal aan het handhaven van afspraken met een sanctiebeleid in deze nieuwe nota. Volgens het Ministerie staat dit wel in de planning, maar is (nog) niet in de nota meegenomen.

Verder heeft Velsen Lokaal vernomen dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid het rapport “Grenzen aan Groei” heeft gepubliceerd. Helaas is deze nog niet uitgewerkt. 

Sessie na het zomerreces

De Raad van Velsen heeft aangegeven dat de zienswijze na het zomerreces in een sessie nogmaals wordt besproken. Velsen Lokaal neemt dan voorgaande punten zeker mee.

Heeft u suggesties of een mening over de nieuwe Luchtvaartnota, dan horen wij dat heel graag.