Impact Coronavirus

Op 10 juni is de raad tijdens een sessie geïnformeerd over de gevolgen van het coronavirus voor de gemeente, deze sessie is een vervolgsessie daarop.

Tijdens deze sessie heeft burgemeester Frank Dales een toelichting gegeven op de impact van het coronavirus op de gemeente Velsen tot nu toe.

Sinds gisteren zijn er in onze gemeente 13 geregistreerde Coronagevallen bijgekomen, dat is een enorme stijging opeens. Het gaat dus wat dat aan gaat niet goed. Burgemeester Frank Dales meldde dit vanmiddag ook al tijdens de drukbezochte livestream op Facebook  met onze inwoners.

In zorgcentrum de Moerberg zijn nu 12 Coronagevallen vastgesteld. Door de incubatietijd van 10 dagen zal dit verder kunnen oplopen…

Met name onder de groep jongeren in de groepen tussen 20 tot 29 en 40 en 60 jaar stijgen de cijfers.

Maatregelen om in te grijpen zullen daarom geïntensiveerd worden. Er zijn waarschuwingen uitgedeeld aan 5 horeca gelegenheden die de regels niet goed hebben  nageleefd. Wethouder Jeroen Verwoort is in goed overleg met de lokale ondernemers om dit samen en eenduidig aan te vliegen. 

We wonen daarnaast dichtbij Amsterdam, waar de cijfers in zorgelijke mate stijgen. Ook daar is men nu extra alert op.

De verwachting is dat er keuzes moeten worden gemaakt om de negatieve impact op Velsen te beperken.

Aan de hand van een discussienotitie wordt er gesproken over scenario’s, de keuzes die kunnen worden gemaakt en de financiële impact. Bij de Begroting 2021 worden deze uitkomsten meegenomen.