Velsen moet het afval beter scheiden!

Op donderdag 12 december is een informatie sessie gehouden over “meer waarde uit afval”.  

Gemeente Velsen moet net als alle gemeenten in Nederland voldoen aan de landelijke norm van 75% afvalscheiding en maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar.

In het laatste kwartaal zit Velsen op 41 kg grof restafval en 200 kg fijn restafval. Doelstelling is zoals boven aangegeven 100 kg grof en fijn restafval. Tijdens de sessie zijn we geïnformeerd over de landelijke ontwikkelingen en over hoe we in Velsen voorstaan. Daaruit komt naar voren dat we in 2020 de doelstellingen bij lange na niet gaan halen. Dit is geen goede ontwikkeling.

Wat doet Velsen Lokaal?

Velsen Lokaal vindt een leefbare omgeving en duurzaamheid belangrijk en heeft aan het college vragen gesteld over een groot aantal zaken zoals: wat de oorzaken zijn van het niet halen van de doelstellingen, stand van zaken met betrekking tot het tegen gaan van afvaldumping en verder een aantal vragen over de uitslag van de enquête afvalinzameling.  

Maatregelen

Het college gaat de komende tijd een aantal maatregelen nemen om de scheiding van afval te verbeteren. Een van de maatregelen is om de scheiding van afval bij hoogbouw verbeteren. Hier is volgens het college nog winst te behalen. Tevens wordt ingezet op het verbeteren van de communicatie en voorlichting geven op basisscholen en op middelbare scholen. Velsen Lokaal wil de ontwikkelingen en voorgang van de afvalscheiding goed in de gaten houden en heeft om die reden gevraagd om voor de voorjaarsnota weer een sessie te beleggen over de stand van zaken.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij:
afval@velsen.nl
Klantenservice@hvcgroup.nl

https://www.velsen.nl/actueel/projecten/gemeentelijke-projecten/meer-waarde-uit-afval
https://www.velsen.nl/faq-categorie-n/project-meer-waarde-uit-afval
https://www.jutter.nl/news_jt/jt48-2019.pdf
https://www.hvcgroep.nl/