Rondleiding IJRB

Op 12 september brachten veel raadsleden van de gemeente Velsen een werkbezoek aan de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB). Samen met Kitty Wolfs waren wij er namens Velsen Lokaal

Eerst werd een presentatie gegeven over het werk van de IJmuider Reddingsbrigade. Vervolgens hebben we een rondleiding langs het materiaal en het reddingspost gehad. Interessant om eens van dichtbij te zien hoe de IJmuider Reddingsbrigade werkt op onze stranden van IJmuiden en Velsen-Noord.

Geen zicht door IJRB

Een groot probleem nu, is het belemmerde zicht vanuit de toren door de steeds hoger wordende duintoppen die we niet mogen afgraven, omdat het onder natura 2000 gebied valt. Hoewel er door de vrijwilligers van de reddingsbrigade hard wordt gewerkt om dit te ondervangen, lukt dit natuurlijk niet voor 100%. Men werkt nu met camera’s, maar door zand dat door de lucht in waait op dagen met behoorlijk wat windkracht, zie je gewoon niets van de beelden. Dit maakt het risico voor de strandgasten hoger dan noodzakelijk.

Een goede oplossing nu is echt van belang, want we praten over mensenlevens.

We moeten echt op korte termijn een oplossing vinden, zodat het hele strand weer is te overzien voor de reddingbrigade. Dan kunnen de levend worden gered van zwemmers en surfers in nood!