Gemeente Velsen op reis

Met een digitale busreis zijn we meegenomen met een digitale busreis. Deze reis kwam langs de gemeente Ede, Doetinchem, Tilburg en Capelle aan den IJssel.

Als gemeente wil je dichtbij de leefwereld van de bewoners en ondernemers staan zodat je snel kunt inspelen op de behoeftes in de wijken of in bepaalde gebieden in de gemeente. Samen met de bewoners en ondernemers wil je het gesprek over zaken die spelen in de leefomgeving.

In 2018 is de gemeenteraad begonnen met meer samenspel tussen de gemeente, inwoners en ondernemers. Dit is een nieuwe manier van werken en we kunnen stellen dat dit een pad is van vallen en van opstaan. Er is veel geleerd maar we denken nog veel te kunnen verbeteren.

Busstop bij vijf gemeente

De gemeente stopte tijdens de digitale busreis in vijf gemeenten, welke allemaal op hun eigen manier vorm geven aan participatie en wijkgericht werken. zo had de een een wijkmanager en andere hadden wijkraden, wijkplatforms of wijkagenda.
Alle vormen hebben plus en natuurlijk ook minpunten die onderzocht moeten worden. Belangrijk is in ieder geval dat de visie vanuit de wijken zelf moet worden opgesteld om het succesvol te maken. We moeten samen die urgentie voelen.

Velsen is een unieke gemeente, die zelfs met een gemeente als Capelle aan den IJssel moeilijk te vergelijken is. De perfecte participatie oplossing is nog niet bedacht, maar ernaar streven blijft ons uitgangspunt.

Velsen doet!

Velsen Lokaal zou graag zien dat inwoners zelf de beschikking krijgen over een klein bedrag (€5,-) om zelf uit te geven. Denk hierbij aan initiatieven als het oprichten van een buurtfeest, een speeltuin aanleggen of een bankje in het park.
Meer zeggenschap over de eigen woonomgeving en samen bouwen aan een mooier Velsen.

Wil je een voorproefje van een aantal succesvolle projecten? kijk dan op:

Ededoet of maakcapelle

Een tweede sessie volgt in maart over participatie verwacht. Bij deze sessie zal gekeken worden waar we naartoe willen en hoe ver we willen gaan.

Heb jij misschien leuke ideeën?! Laat het ons weten in een reactie hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *