Bestemmingsplan Velserbroekse Dreef 10

Voor de locatie Velserbroekse Dreef 10 is een aanvraag ingediend voor een bestemmingsplan voor de realisatie van een appartementencomplex. Dit is het terrein naast de autoshowroom ‘Motorhuis’.

Op 28 maart 2019 werd het startdocument van de Velserbroekse Dreef 10 vastgesteld in de Raad. Als stemverklaring hebben wij als fractie destijds al aangegeven blij te zijn met het startdocument.

Bestemmingsplan

Ook het bestemmingsplan ziet er goed uit, er is goed participeert en er zijn goede suggesties meegenomen vanuit de zienswijze en het startdocument.
Er wordt 30% aan sociale huurwoningen ontwikkeld zodat er voor iedereen iets beschikbaar komt. Er is goed rekening gehouden met de nieuwe Woonvisie waardoor er kleinere (starters) woningen mogelijk zijn.

Verdeling

Er zijn geen juridische mogelijkheden om de ontwikkelaars aan te sturen op wie er voorrang heeft op deze appartementen. Wij zijn er voorstander van dat eerst Velsenaren de kans moeten krijgen om een woning te huren of te kopen. Er kan wel worden gevraagd of de ontwikkelaar rekening wil houden met de wens van de Raad. Het college heeft toegezegd dit mee te nemen bij de aanvraag.

We zijn als Velsen Lokaal blij om te zien dat dit dossier snel, en op een positieve manier, naar de Raadsvergadering gaat.
Het bestemmingsplan staat als Hamerstuk op de agenda voor de eerstvolgende Raadsvergadering.